Gcode G52/G92

If you have a question about the software please ask it here.

Gcode G52/G92

Postby claudio » Sat Oct 12, 2019 9:56 am

Hi,

I have the 1.2106 version.
I in the manual G52 and G92 (temporary offset coordinate system) are not modal gcode.
How can I do to repeat the same profile in another position?
Which is better to use?
Thanks
I attach example and immages
G17 G54 G40 G90
T01 S2000 F200 M03
G00 Z10
G00 X0 Y0
G00 Z1
G01 Z-1
Y10
X10
Y0
X0
Z1
G00 Z10
G92 X30 Y10
X0 Y0
G01 Z-1
G01 Y10
X10
Y0
X0
G00 Z20
M30
Attachments
G52 code.jpg
claudio
 
Posts: 10
Joined: Mon Sep 24, 2018 2:34 pm

Re: Gcode G52/G92

Postby dezsoe » Sun Oct 13, 2019 8:30 pm

Your code will run fine. UCCNC does not display the G52/G92 offsets correctly, however it works as it should.

gcv.png

Also, in your code you have T01, but no M6 to change the tool.
dezsoe
 
Posts: 896
Joined: Sun Mar 12, 2017 4:41 pm
Location: Csörög, Hungary


Return to Ask a question from support here

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest