10V for VFD control UC300 ETH UB1

This Section is for users to discuss hardware

10V for VFD control UC300 ETH UB1

Postby BKG » Thu May 16, 2019 4:46 pm

Hello, im feeding 10,2 V in to the AH1 and negative at the AL1 but I can only get about 3,3V out from AO1 ??
BKG
 
Posts: 6
Joined: Fri May 10, 2019 8:32 pm

Re: 10V for VFD control UC300 ETH UB1

Postby ger21 » Thu May 16, 2019 5:40 pm

What are your spindle PWM settings, and min and max rpm?
What speed are you commanding when you see 3.3V?
Gerry
UCCNC 2017 Screenset - http://www.thecncwoodworker.com/2017.html
ger21
 
Posts: 1507
Joined: Sat Sep 03, 2016 2:17 am

Re: 10V for VFD control UC300 ETH UB1

Postby Karnage » Thu May 16, 2019 8:36 pm

Try increasing your PWM Frequency under the Spindle Tab. I had a similar issue where I could only get about 8v max.
Karnage
 
Posts: 1
Joined: Sat Nov 10, 2018 12:30 pm

Re: 10V for VFD control UC300 ETH UB1

Postby Robertspark » Fri May 17, 2019 6:40 am

You are using a ub1

Have you setup (cut / soldered) the jumpers on the ub1 correctly

Have a look at page 18 &19 of the ub1 manual

AO1 has a default setting which is not analog output.....

Also check your setting for the screenset are you using UB1 or UC300eth (another jumper on the board)

UB1 Owner's manual E1.5 Rev0
http://www.cncroom.com/downloads/UB1%20 ... 0E15R0.pdf

*4, *5 and *12 are the ones you want to read and understand around page 18/19 in the ub1 manual
Rob
Einstein ― “If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself”
...working my way through the 1000+ ways things don't work to find the one that does
UC400eth, UC300eth, UCCNC v1.2110, Neuron Lite
UCCNC v1.2110 Macro Manual
Robertspark
 
Posts: 1347
Joined: Sat Sep 03, 2016 4:27 pm
Location: Nr Liverpool, England

Re: 10V for VFD control UC300 ETH UB1

Postby ger21 » Fri May 17, 2019 11:07 am

I'm not sure that you need to change the solder bridge? Page 24 shows the spindle PWM set to Port 4, Pin 1, which is the default configuration.
I'd ask CNC Room as it's a little unclear (to me at least). I haven't used the Analog speed control on my UB1, but I did use it on the MB2 I used first.

You could also use AO2, and set up as shown on page 24 (at the bottom).
Gerry
UCCNC 2017 Screenset - http://www.thecncwoodworker.com/2017.html
ger21
 
Posts: 1507
Joined: Sat Sep 03, 2016 2:17 am

Re: 10V for VFD control UC300 ETH UB1

Postby BKG » Fri May 17, 2019 12:01 pm

Thanks for helping out, the ANA ports for the PWM is not Voltageselective by soliderbridge, but I did solder it from Y401 too An1, that helped, cant understand why the Y401 port is defoult, but anyway problem solved, Thanks for pointing me in the right direction :)
BKG
 
Posts: 6
Joined: Fri May 10, 2019 8:32 pm


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest