Trouble w/ Touch Module in Mach4 and UC100

Forum for Discussing Mach3/4 related issues

Trouble w/ Touch Module in Mach4 and UC100

Postby john.obrien » Sat Jun 13, 2020 4:27 am

I am trying to use the Touch module in Mach4 and running into trouble.

The "simpler" touch off functions (Find Y++, Find Y--, Find X++, Find X-- and Find Z) seem to work fine, but the more complex functions (the Find top left corner function for instance) does not seem to work properly. The probe descends, finds the Z height, set's the Z value, jogs the Y axis, then seems to pause forever. Looking at the logs, it seems that the system is gets stuck at "Requested a stopped report" from all the motors, which it presumably never receives.

The relevant portion of the log file is:

2020-06-01 13:36:25.225 - ACTION_start_probe
2020-06-01 13:36:25.226 - S_MDI_PROBING_on_entry
2020-06-01 13:36:25.228 - Probing: Waiting on exit event... runcanon.cpp:257
2020-06-01 13:36:25.228 - Waiting on SetStill...
2020-06-01 13:36:25.954 - Controller::RunCanonBuffer called AddStopReportRequest() runcanon.cpp:93
2020-06-01 13:36:25.954 - Requesting a stopped report for axis 0 motors.
2020-06-01 13:36:25.954 - Requesting a stopped report for motor 0.
2020-06-01 13:36:25.954 - Requesting a stopped report for axis 1 motors.
2020-06-01 13:36:25.954 - Requesting a stopped report for motor 1.
2020-06-01 13:36:25.954 - Requesting a stopped report for axis 2 motors.
2020-06-01 13:36:25.954 - Requesting a stopped report for motor 2.

The relevant portion of the History file is as follows:

Z axis is performing a touch move.
Z Axis Offset Set to: -3.4015467954575.
Retracting
Y axis is performing a Level 2 prep move.

I think this may be a bug...
john.obrien
 
Posts: 5
Joined: Sun Jun 07, 2020 5:12 pm

Return to Mach3/4 Discussions

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest

cron