Intermittent Mach 3 Issue with Jogging and Running a Program

Forum for Discussing Mach3/4 related issues

Re: Intermittent Mach 3 Issue with Jogging and Running a Pro

Postby CL_MotoTech » Wed May 15, 2019 2:32 pm

You can always roll back your W10 updates to exclude the 1803 (i think) update and .066 will work again. That's what I've done.
CL_MotoTech
 
Posts: 21
Joined: Thu Feb 15, 2018 3:50 pm

Re: Intermittent Mach 3 Issue with Jogging and Running a Pro

Postby jayrussellbhllc » Thu May 16, 2019 12:57 pm

I've switched the computer to a desktop running a 64-bit version of Windows 7 and I still have all of the same issues.
jayrussellbhllc
 
Posts: 8
Joined: Tue Apr 09, 2019 5:57 pm

Re: Intermittent Mach 3 Issue with Jogging and Running a Pro

Postby CL_MotoTech » Thu May 16, 2019 12:59 pm

With .066 or .062?
CL_MotoTech
 
Posts: 21
Joined: Thu Feb 15, 2018 3:50 pm

Re: Intermittent Mach 3 Issue with Jogging and Running a Pro

Postby CL_MotoTech » Thu May 16, 2019 1:04 pm

The main reason I even posted is that I get a similar jogging issue on occasion. I am on .066 with W10, UC300eth. Every once in a while, if I switch from continuous jog to steps the machine won't move, no action on the DRO's despite attempting to jog. I have to cycle the estop a few times, then switch back to continuous and it moves, then I can switch to step and it works fine. I always assumed it was an issue with the Vista P4S plugin. Since it only happens occasionally and I can recover the machine I've never thought too much of it.
CL_MotoTech
 
Posts: 21
Joined: Thu Feb 15, 2018 3:50 pm

Re: Intermittent Mach 3 Issue with Jogging and Running a Pro

Postby jayrussellbhllc » Fri May 17, 2019 12:57 pm

I'm pretty sure it's .062. ArtSoft doesn't have the latest build available on their website anymore because many other people are having issues with it.

The issue you just described is exactly what I have to do on my machine.
jayrussellbhllc
 
Posts: 8
Joined: Tue Apr 09, 2019 5:57 pm

Re: Intermittent Mach 3 Issue with Jogging and Running a Pro

Postby ger21 » Fri May 17, 2019 1:38 pm

You should be able to get .066 from the FTP site.

And there's even an .067 version here:
http://www.candcnc.net/images/Mach3Version3.043.067.zip

Not sure what's been changed in it.

Every version of Mach3 has bugs, with different versions having different bugs. It really makes no sense to keep using Mach3 with a CNC Drive controller, as UCCNC is much better.
Gerry
UCCNC 2017 Screenset - http://www.thecncwoodworker.com/2017.html
ger21
 
Posts: 1507
Joined: Sat Sep 03, 2016 2:17 am

Re: Intermittent Mach 3 Issue with Jogging and Running a Pro

Postby jayrussellbhllc » Tue May 21, 2019 3:50 pm

I'm not sure if my mill will even work with UCCNC. It's a MicroProto/Taig Tools DSLS 3000AB.
jayrussellbhllc
 
Posts: 8
Joined: Tue Apr 09, 2019 5:57 pm

Previous

Return to Mach3/4 Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest