uccnc running old analogue servos - done!

Post anything you want to discuss with others about the software.

uccnc running old analogue servos - done!

Postby Battwell » Mon Jan 30, 2017 1:09 pm

Battwell
 
Posts: 198
Joined: Sun Sep 25, 2016 7:39 pm

Re: uccnc running old analogue servos - done!

Postby andrewbishop66 » Mon Jan 30, 2017 8:23 pm

Hi nice work notice you are using a chinese bob is it ok for a cheap board

Thanks Andrew
andrewbishop66
 
Posts: 65
Joined: Mon Dec 19, 2016 9:05 pm

Re: uccnc running old analogue servos - done!

Postby Battwell » Mon Jan 30, 2017 8:57 pm

yes- they work really well. i have 6 in use on different machines for about a year- no problems
i like them as they are fully isolated if run off a seperate power supply
Battwell
 
Posts: 198
Joined: Sun Sep 25, 2016 7:39 pm

Re: uccnc running old analogue servos - done!

Postby Battwell » Mon Jan 30, 2017 9:25 pm

ive left this running all day- at simulated speed- on my machine of 60m/ minute (as fast as it will go)
no steps or position loss after 8 hours repeated program runtime. im running at present with 4000ppr encoder setup.

next step will be to change one axis ( x) on my big hobby machine to torque mode and try it against the existing step/direction setup before refitting one of the other big old machines i have at my workshop :-)
it tuned up way better than i got with mach3 and the galil plugin :-) dead smooth- no jumping around
Battwell
 
Posts: 198
Joined: Sun Sep 25, 2016 7:39 pm


Return to General discussion about the UCCNC software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests