Page 2 of 2

Re: Macro - SmartHome

PostPosted: Sat Dec 30, 2017 3:11 pm
by dezsoe
After 1.2101 it's no more needed. The built-in backoff positioning is much faster. It worked fine since 1.2033 (that was the actual version when I wrote it), but now I deleted it from version 2101. It's time for it to retire... :)

Re: Macro - SmartHome

PostPosted: Tue May 01, 2018 6:23 pm
by Battwell
dezsoe wrote:
Battwell wrote:would be nicer if it would back off to an encoder index pulse :-)

:) That's your job on the hardware side to synchronize home switch with the index pulse. Lot of people do it to make homing more precise.


suggestions on best way to achieve this? i already have encoders with z pulse. only way i could see was to use a probing routine?

Re: Macro - SmartHome

PostPosted: Tue May 01, 2018 8:01 pm
by Vmax549
I do it from teh software side.

Home to switch

Reconfigure tehHome pin.port,active State and direction.

Rehome to teh NEXT encoder index mark moving away from teh switch

Reconfigure teh Home Pin,port,active State and direction to NORMAL.

It would be nice IF this was an internal Function and there were fields to define teh axis index mark

(;-) TP

Re: Macro - SmartHome

PostPosted: Wed May 02, 2018 8:39 am
by Battwell
im sure the lovely developers at cncdrive will add it one day . - another great selling point feature that i could rave about for them ( do they realise how many extra sales ive got them from the facebook groups so far? - loads! )