How to

This is where you talk about Plugins. How they are made and how they work, show examples.

Re: How to

Postby medicusdkfz » Sat Jan 05, 2019 11:23 am

Robertspark wrote:Are you aware of the latest developments release of uccnc which has probing built into it?

The bool for UC.Setfield(true... Is because it is an AS3 (screenset ) related method, the bool is not required with plugins

Never used a manual probe I presume you jog it to the touchoff location and record the points and then calculate the distance as half the two probed points?

When you say zero, can you use G92 X0, Y0? Or do you want something else?


Hi Robert,

yes, this is exactly the way I use my Tschorn-3d-probe. In future I will also use an electronic 3d-probe with my new and bigger CNC-machine. And the zeroing with G92 is ok.

I think, I have it for now. Thank you very much for your time and help. I love the way, UCNC is configurable and for me programmable...

Best wishes for the new year,
Pierre
medicusdkfz
 
Posts: 10
Joined: Sat Jun 23, 2018 10:30 pm

Re: How to

Postby Robertspark » Sat Jan 05, 2019 11:34 am

You are welcome

Robertspark wrote:The bool for UC.Setfield(true... Is because it is an AS3 (screenset ) related method, the bool is not required with plugins


.... Sorry should say MACROS not plugins
Rob
Einstein ― “If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself”
...working my way through the 1000+ ways things don't work to find the one that does
UC400eth, UC300eth, UCCNC v1.2110, Neuron Lite
UCCNC v1.2110 Macro Manual
Robertspark
 
Posts: 1383
Joined: Sat Sep 03, 2016 4:27 pm
Location: Nr Liverpool, England

Previous

Return to Plugins

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests